понеділок, 25 листопада 2019 р.

Історія заснування Вінницького приватного навчально-виховного комплексу святого Миколая



        Школа, що допомагає зростати духовно.

        На рівні з державними школами міста понад сім років працює Вінницький приватний православний навчально-виховний комплекс святого Миколая. Заклад діє при Хрестовоздвиженському храмі, що по оновленій вулиці Келецькій 59-А, що у мікрорайоні Вишенька. З 1993 року скликає православних вірян церковний дзвін Хресто-Воздвиженського храму на службу Божу. Унікальність споруди у тому, що 2011 року удостоєна перемоги у Всеукраїнському конкурсі «Культові споруди» як краща будівля збудована і прийнята в експлуатацію на території України.

        Школа-сад при Хрестовоздвиженському храмі – це заклад для дітей віком від двох до шістнадцяти років, котрий повністю виконує вимоги МОН України, має ліцензії для надання освітніх послуг на рівні дошкільної, початкової та середньої освіти, аналогічно, як загальноосвітні державні школи. Наказом МОН України № 445 наш заклад має дослідно-експериментальний статус. Тему обрав колектив НВК святого Миколая «Формування духовно-морального середовища розвитку особистості». Важливо, що обов’язковим у школі є викладання предмету основи християнської етики, уроку Закону Божого. Духовні наставники закладу опікуються підготовкою учителів до навчально-виховного процесу, «щиро та просто доносять до учнів зерна добра, справедливості».

         Відверто кажучи, складнощі у вихованні дітей трапляються у кожній родині. Не усі діти можуть адаптуватися у великих, гучних школах. Сучасність складно позначається на психологічних особливостях діток. Як же важливо знайти теплі слова, «відігріти» педагогічно занедбаних або ж розкрити потенціал обдарованих, які не завжди впевнені у своїх силах. Наші педагоги намагаються бути друзями для своїх вихованців, підтримкою і опорою у будь-яких ситуаціях.

            До комплексу входить: дитячий садок, підготовча група «Дошколярик», початкова, середня і старша школи, їдальня (трапезна), кухонний блок, зимовий сад, бібліотека, спортивна кімната. Затишні, просторі, комфортні класи забезпечені сучасними інформаційними технологіями. Учні опановують основи програмування у спеціально обладнаному класі інформатики. Класи англійської мови та зарубіжної літератури, біології та природознавства, української мови та літератури гостинно відчиняють двері та запрошують учнів у світ знань. Просторий музей-бібліотека щорічно поповнює свої фонди понад сотнями примірників книг сучасної дитячої літератури, музейних експонатів.

       Варто зазначити, що учні постійні учасники різноманітних міських конкурсів, виставок. Вихованці закладу стали призерами українознавчої гри «Соняшник», «Патріот», «Sunflower», предметних олімпіад, творчих проектів.
           У розкішній актовій залі кожен учень нашого закладу стає зіркою. Для зміцнення сили та духу працює спортивна зала. Наші вихованці відвідують гуртки, майстерні, студії за інтересами. Напрямки різні – кулінарія, хореографія, вокал, фортепіано, хоровий спів, розпис тощо. Учні першого класу мають змогу відпочити після навчання у зручних спальних кімнатах, гратись у зонах забезпечених розвивальними іграми до вікових особливостей. Перебувають учні в школі з 8.00 до 18.00. Після уроків діє група продовженого дня. Харчуються діти тричі у їдальні, а за бажанням можуть придбати улюблені домашні смаколики за рецептами наших кулінарів. У закладі поглиблено вивчається (розпочинаючи з садочка) англійська мова, основи православ'я, інформатика, музичне та образотворче мистецтво.
             Активно працює благодійне християнське братство святого Миколая, до якого входять не лише діти, а й працівники закладу, батьки і просто креативні, небайдужі і щирі люди для яких благодійність важлива складова життя. Школа виховує молодь на високих моральних зразках духовності.
          Засновник закладу отець Микола бере активну участь у житті вихованців та в роботі закладу. Працює недільна школа для дітей міста, що займаються в 5 вікових групах за спеціально напрацьованими програмами. Осяяні Божою благодаттю фестивалі, які щорічно відбуваються у стінах закладу.
       Щиро запрошуємо усіх бажаючих відвідати, познайомитись із навчально-виховним комплексом святого Миколая. Чекаємо Вас, дорогі вінничани, на найбільш радісному родинному святі Святителя Миколая, яке щорічно дарують вихованці компелексу.
Телефон для довідок 067 504 15 96. З повагою колектив НВК святого Миколая.




Православной общеобразовательной школе при Крестовоздвиженском храме уже семь лет. Позади огромный труд, вперед масштабные планы, в наличности опыт, который для нашей страны во многом уникален. В преддверии нового учебного года мы беседуем с настоятелем Крестовоздвиженского храма, руководителем Учебно-воспитательного комплекса святителя Николая, протоиереем Николаем Давидовским. [https://drive.google.com/open?id=1EBz4TWEv5gqMW2MKnwvfjjAgwrqDuYLU]






середу, 13 листопада 2019 р.



Тиждень географії 

(11.11.-15.11.2019)

Географічний турнір в школі святого Миколая між учнями 6 -9 класів. Чудова подорож!
Цікаві завдання! Так тримати!





















середу, 6 листопада 2019 р.


Виставка робіт художника Смілянського В.


Сьогодні, 06.11.2019 р. з дітьми відвідали виставку робіт фотохудожника Смілянського В. П., Члена Національної спілки фотохудожників України, одного із засновників та керівників Вінницького народного клубу фотомистецтва " Обрій". Роботи Смілянського неодноразово перемагали у Всеукраїнських та Міжнародних конкурсах фотомистецтва.
Діти поринули у дивовижний світ чорно-білої фотографії.