понеділок, 6 квітня 2020 р.

Організації дистанційного навчання. Впровадження сучасних технологій у викладанні предметів

Організації дистанційного навчання в НВК святого Миколая під карантину з 12.03. 2020 р.

Міністерство освіти і науки повідомило, що з 12 березня в Україні запроваджується тритижневий карантин для усіх закладів освіти: дошкілля, позашкілля, профтех, загальної середньої, фахової передвищої, вищої та післядипломної освіти.
Перед педагогами вже постало чергове непросте завдання – як організувати продуктивний освітній процес дистанційно. Окрім офіційних рекомендацій від міністерства, є просте розуміння – є навчальні плани, яким потрібно слідувати, а до кінця навчального року лишилось не так багато часу. З іншого боку виникає просто людське бажання продовжити навчати школярів важливим речам. Як впоратись із цією непростою ситуацією? (1)
 Успіх роботи  в умовах карантину залежить від  активної взаємодії  вчителів, учнів та батьків,  якості інтернету, наявності технічних можливостей та, насамперед, навичок педагогів у сучасних інформаційних та цифрових технологіях.
 При організації освітнього процесу та впровадження дистанційного навчання вчителі  НВК святого Миколая за допомогою сучасних технологій створюють групової роботи у  Viber,  відеоконференціях  ZOOM, створюють свої власні сайти, блоги, використовують безкоштовні сервіс онлайн-тестів «На Урок, Master-test.net та інші.
Найбільш популярний є сервіс Google Classroom, який дозволяє педагогам здійснювати зворотній зв`язок з учнями.
За допомогою тестових завдань на сервіс Google Forms вчителі створюють власну базу тестів відповідно до  вимог програми з відповідного курсу, а також здійснюють перевірку виконаних завдань, а опрацьовані результати оформляються у відповідні таблиці.
Він дає можливість учителю швидко здійснити перевірку знань кожного учня, побачити результати та зберігати їх. Після відновлення навчального процесу оцінки можна буде виставити у класний журнал.
Одним із видів завдань для використання  на цій платформі є завдання  у форматі презентацій. Вчитель, створюючи презентацію, розміщує її на Google-диску, надаючи доступ учням із покроковою інструкцією. Учні повинні закачати презентацію, виконати завдання  і відправити вчителю для перевірки.
Це найпростіші, сучасні тенденції впровадження дистанційного навчання, що дозволяє вчителю спортити його роботу і усучаснити методику викладання. І головне розвинути і зацікавити дітей до навчання.
Ось з наших світлин ви можете побачити, як діти із захопленням вивчають предмети, виконують домашнє завдання, аналізують і показують хороші результати.

Стаття Бондарчук О.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар